Aanleveren, wij helpen u.

Aangezien Sprint Print volledig digitaal werkt is de aanlevering van bestanden van gezamenlijk belang. Hieronder hebben we een aantal specificaties weergegeven.

U kunt eenvoudig uw PDF bestanden aan ons mailen via info@sprintprint.nl (tot 5 Mb) of via sprintprint.wetransfer.com (tot 20 Gb). De PDF bestanden worden door ons zonder extra kosten gecontroleerd. Bestanden die op een ander manier worden aangeleverd, worden standaard door ons gecheckt. Voor de controle van deze afwijkende bestanden worden extra kosten in rekening gebracht, afhankelijk van de aanlevering, omvang en handling.

Digitale bestanden aanleveren
(Certified) PDF, minimaal 300 dpi voor regulier print- en drukwerk, inclusief snijtekens en afloop van minimaal 3 mm. Voor vlaggen, spandoeken en reclameborden geldt minimaal 150 dpi, inclusief een afloop van 10 mm. Voor canvasdoeken geldt 150 dpi, inclusief een afloop rondom van 23 mm voor 2,5 cm frames en 48 mm voor 4,5 cm frames. Full-colour drukwerk in CMYK-kleuren aanleveren! PMS kleuren dienen bij full colour drukwerk te worden omgezet naar CMYK.

Sla u ontwerp steeds op als pdf of jpg in de maximale kwaliteit. Hierdoor verkrijgt u een compact bestand en blijft de hoogst mogelijke kwaliteit toch behouden. Bovendien zijn deze gestandaardiseerde formaten platform en programma onafhankelijk. Zorg dat alle tekst omgezet is naar lettercontouren (curves, outlines). Bij Sprintprint kunt u ook Word, Excel, PowerPoint en Publisher open documenten aanleveren!

Kleuren
1/0: enkelzijdig 1 kleur bedrukt
2/0: enkelzijdig 2 kleuren bedrukt
3/0: enkelzijdig 3 kleuren bedrukt
4/0: enkelzijdig 4 kleuren bedrukt (full colour)
4/1: voorzijde full colour bedrukt, achterzijde 1 kleur bedrukt
4/4: dubbelzijdig full colour

CMYK
CMYK (Cyaan, Magenta, Yellow, Key) is een systeem om met vier basiskleuren, inclusief zwart, een groot aantal kleuren te kunnen maken door kleuren te mengen. Dit systeem wordt vooral gebruikt bij drukinkten.

C staat voor Cyaan, een combinatie van blauw en groen licht;
M staat voor Magenta, een combinatie van rood en blauw licht;
Y staat voor Yellow, een combinatie van rood en groen licht;
K staat voor Key, zwart.

Bij meerkleurendruk betekent Key plate de drukplaat met de details, dat wil zeggen de lijnen en effecten (in tegenstelling tot kleur-vlakken). Deze details worden gewoonlijk in de donkerste kleur gedrukt, bij vierkleurendruk (CMYK) dus in Key ofwel zwart.

PMS kleuren
Met dit kleursysteem zijn de kleuren bepaald uit vooraf gemengde standaardkleuren. Deze menging van standaardkleuren is vastgelegd in een universeel kleursysteem: PMS ofwel Pantone Matching System. Drukkers kunnen hiermee wereldwijd met een vooraf bepaald recept dezelfde kleur bereiken. Ze gebruiken de PMS kleurenwaaier waarop ze kunnen kiezen uit meer dan 1000 standaard kleuren. Daarop staat hoe je deze specifieke kleur kunnen maken. Iedere kleur heeft zijn eigen nummer. Bijvoorbeeld PMS 476. Hierdoor wordt het communiceren over kleuren een stuk makkelijker.

Aandachtspunten
Gebruik voor uw ontwerp alleen CMYK kleuren en bij PMS drukwerk PMS waardes uit de PANTONE waaier. Let op!! PMS kleuren worden door het digitale printproces omgezet naar CMYK, hierdoor kunnen kleurafwijkingen ontstaan. Vraag bij digitaal printen daarom bij gebruik van PMS kleuren altijd om een proefdruk. Resolutie van beeldmateriaal moet min. 300 dpi zijn bij een schaal verhouding van 1 op 1. Het beeldmateriaal moet tevens omgezet zijn naar CMYK kleuren.

Afloop / snijmarge
Bestanden voor regulier drukwerk dienen te worden aangeleverd met 3 mm afloop/snijmarge.
Bij vlaggen, spandoeken en reclameborden dient u 10 mm afloop aan te houden en voor canvas een extra marge van 46 of 96 mm afhankelijk van de dikte van uw raamwerk.

Lettertypes
De fonts dienen tijdens het exporteren bijgesloten te zijn in het pdf bestand. Wij hoeven ze dan niet te activeren om uw bestand te printen. Sluit bij EPS bestanden de lettertypen in voor het importeren naar een ander opmaakprogramma of zet deze om naar lettercontouren.

Illustraties/logo’s
Deze dienen omgezet te worden in CMYK en geplaatst te worden als JPG, TIFF of EPS. Bij het aanleveren van uw open bestanden is het verstandig om de originele bestanden bij te voegen, voor eventueel uit te voeren correcties.

Scans
Afbeeldingen in kleur dienen omgezet te worden naar CMYK, opgeslagen als JPG, TIFF of EPS. Een resolutie bij CMYK en grijswaarden van 300 dpi is vereist, voor lijnafbeeldingen geldt een waarde van minimaal 600 dpi. De genoemde waarden gelden bij een 1:1 plaatsing. Bij het opslaan van afbeeldingen in het TIFF-formaat geen LZW-compressie gebruiken.

Teksten
Gebruik bij Postscript (T1)-fonts geen stijlfuncties, maar de originele cursieve of bold variant. Probeer zoveel mogelijk hetzelfde font-type te gebruiken (TrueType of Postscript) en lever deze mee met de bestanden, dit i.v.m. tekst verloop/verkeerde afbrekingen.

Transparantie
Transparantie en overdruk kunnen problemen veroorzaken. Om die redenen dienen transparanties te worden afgevlakt. Daarnaast wijzen wij u erop dat tekst en/of beeld niet op overdruk moet staan. Wanneer dit namelijk wel het geval is, bestaat er het risico dat betreffende tekst en/of beeld in het drukprocédé slecht tot niet zichtbaar zijn. Witte teksten of vlakken e.d. die op overdruk staan zullen in zijn geheel wegvallen. (let op: het aanleveren van bestanden met transparanties en/of overdruk is geheel op eigen risico.) In Indesign en Illustrator kunt u overdruk rechtstreeks verwijderen in het pallet ‘kenmerken’. Transparaties kunt u in Illustrator direct afvlakken via menu ‘object’. In Indesign maakt u een profiel aan onder het menu ‘bewerken > voorinstellingen transparanties afvlakken’. U kiest daar de regelen (hoge resolutie) en klikt op ‘nieuw’ en geeft uw bestand een naam. Zet dan de eerste schuif van 100% naar 75%. Het overige mag blijven staan en vink vervolgens in het onderste vakje complexe regio’s bijknippen’ aan. Bevestig met ‘ok’. Bij het exporteren naar PDF kiest u onder ‘advanced’ voor dit aangemaakte profiel.

Eindcontrole PDF
Check altijd het eindresultaat van de PDF. Er zijn 2 manieren om te controleren hoe uw PDF uiteindelijk geprint zal worden:
Open uw .PDF in Acrobat Reader en kijk bij “Voorkeuren” -> “Pagina weergave” -> en zet “Overdrukweergave” aan
Open uw .PDF in Acrobat Professional en kijk bij Geavanceerd -> Overdrukvoorbeeld en kijk uw ontwerp goed na of er niets is weggevallen.

Grote bestanden
Een gemakkelijke manier om grote bestanden te versturen is via sprintprint.wetransfer.com.
Dit is gratis. Geen registratie. Tot 20 GB! Bestanden blijven twee weken beschikbaar.
Uploadbestanden worden alleen verwerkt nadat deze per email of telefoon door u bevestigd zijn.

Aanpassingen en goedkeuring
Wijzigingen in digitale bestanden worden alleen uitgevoerd nadat u hiervoor opdracht heeft gegeven.
Alle aanpassingen in uw bestanden dienen door een proef pdf goedgekeurd te worden.
Als er voor goedkeuring geen tijd is, draagt Sprintprint geen verantwoording voor eventuele fouten.
Voor specifieke kleureneisen geldt alleen een door Sprintprint gemaakte proefdruk.

Pop Vriend Seeds

Huisstijlbeheer Dit is een sterk onderdeel van één van onze diensten. We beheren uw huisstijl en passen het aan waar nodig. Dit zorgt bijvoorbeeld voor Pop Vriend Seeds voor korte lijnen van aanpak, productie en levering. Disciplines: Advies • drukwerk • inkoop • huisstijlbeheer Labels:  Pop Vriend Seeds Bezoek website: https://www.popvriendseeds.com

Trevian

Bewaken van uw identiteit! Huisstijl doorvoeren voor onze klant http://www.trevian.nl in diverse items zowel print, zeefdruk als offset gerelateerd. Dat is onze kracht! Luxe papieren tassen voorzien van 2 Pantone® kleuren, Roll-up banners in 4 verschillende versies en bijpassende productfolders per categorie. We hebben deze huisstijl goed weten te bewaken en de kleuren gewaarborgd. Wenst u […]

Gemeente Hoorn

Een sterke samenwerking tussen Groeier! & Sprintprint In opdracht van Gemeente Hoorn ontwerpt en produceert Sprintprint al geruime tijd vele printmedia-uitingen. Wij kijken mee met ontwerp, en kunnen het aanpassen waar nodig bij de door hun aangeleverde opdrachten. Deze wijkkrant hebben we anders aangepakt, samen met een goed bevriend reclamebureau Groeier! hebben wij de productie […]

Rabobank West-Friesland

Goede begeleiding en garantie van levertijden In opdracht van Rabobank West-Friesland maken wij al geruime tijd vele printmedia-uitingen. Wij kijken mee met ontwerp, kunnen het aanpassen waar nodig bij de door hun aangeleverde drukwerkopdrachten. Door deze huisstijl goed te bewaken kunnen wij iedere keer snel reageren en acteren naar de wens. Een ABRI is zo’n […]

Pop Vriend Vegetables Seeds

Seed cataloque In opdracht van Pop Vriend Vegetable Seeds BV mochten wij deze productie verzorgen. Een prachtig ontworpen catalogus ter verduidelijking van hun hoogwaardige manier van veredeling van divers groentezaad. De catalogus is geheel gedrukt op een silk mc, de softcover gelijmde omslag is voorzien van enkelzijdig matlaminaat. Een ‘lust’ voor het oog. Disciplines:  Advies […]

Rabobank West-Friesland

Een aandeel in elkaar In opdracht van Rabobank West-Friesland hebben wij deze prachtige uitgave mogen verzorgen. Het boek met inspirerende verhalen over de West-Friese ondernemer heeft de uitstraling die gewenst is. Sprintprint is verantwoordelijk geweest voor zowel de vormgeving als voor de gehele productie. Bent u geïnteresseerd wat wij voor uw kunnen betekenen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan of kom […]

Heddes Bouw & Ontwikkeling

Al geruime tijd is de studio verantwoordelijk voor de creatie en het print- en drukwerk van vele uitingen voor Heddes Bouw & Ontwikkeling in Hoorn. Bijvoorbeeld de kalenders, met deze editie hebben wij de vormen van het Hilton Amsterdam Airport Schiphol Hotel doorgevoerd in het design. Wilt u weten wat wij voor u organisatie kunnen […]

Madame Cocos®

In samenwerking met Fresh Monkeys – Hoorn hebben wij een leuk project mogen begeleiden en produceren. Een nieuwe manier van digitale productie. We hebben een tweetal zwarte dekvellen bedrukt met steunkleur wit en daarover een full color bedrukking. Een bijpassende gekleurd tussenvel maakt het in zijn geheel helemaal compleet, een totaal grammage van 750 g/m². […]

Veelzijdig baken

Stichting Oosterkerk Hoorn In opdracht van Stichting Oosterkerk Hoorn mochten wij een rijk geïllustreerde hardcover boek produceren. Samen met ons vaste contactpersoon Hans Rijswijk hebben we 156 pagina’s tellend boek ontworpen. Dit boek geeft een kijk in de geschiedenis van De Oosterkerk van Hoorn. Het boek is in de betere boekhandels te vinden en een waar […]

il miogusto®

il miogusto® FOR THE COLOURFUL Door de gedreven en jonge ondernemers die het merk il miogusto® ontwikkelde werd de studio gevraagd om de reeds gemaakte huisstijl te bewaken. De werkzaamheden zoals het voorzien van POS-materiaal met de juist beelden of het druk-gereed maken van grotere producties. Onze studio heeft veel ervaring met packaging en de daarbij behorende specificaties. Bent […]

WUA!

WUA! The Digital Excellence Challenge In opdracht van WUA! te Amsterdam hebben wij een prachtig hardcover gebonden boek ‘The Digital Excellence Challenge’ mogen produceren. Door het handige landscape formaat en de mat-laminaat finishing is dit een waar genot om te lezen en te bewaren. En nee niet alleen de inhoud telt, het oog wil tenslotte ook wat. Bent […]

Levensfoto

Geef kanker een gezicht In opdracht van Levensfoto – Heidy Brakenhoff hebben wij dit gehele project mogen begeleiden en produceren. Van het uitzoeken van de bijpassende papiersoort ‘Cocoon Offset’ tot het juiste gevoel met een afwerking door Soft-touch laminaat. De boeken zijn te bestellen via https://www.levensfoto.nl/winkel/. Laat u pakken door deze eerlijke en ontroerende verhalen. Sprintprint […]