Etiketten laten 
drukken.

Bekijk onze projecten

Diverse segmenten

Food & feed
Retail & e-commerce
Flora
Cosmetica
Pharma

Ontwerp van het etiket.

Het laten drukken van een etiket is een proces. Samen met Sprintprint maken we eerst een goed ontwerp voor het etiket. De personalisatie van gerichte marketing kan zorgen voor gerichte actie en geeft een persoonlijke benadering. Etiketten worden veelal op een rol afgedrukt. Hierdoor kunt u verschillende producten voorzien van uw persoonlijke etiket. Etiketten op rol kunnen ook in kleine oplagen worden afgedrukt. Hierdoor is er geen verspilling van kosten en materiaal. Met productielocaties door heel Europa zorgen we voor hoge kwaliteit en lage stuksprijzen.

Materiaal van het etiket.

Nadat we een ontwerp hebben gemaakt, kiezen we voor het juiste materiaal. Er is ontzettend veel keuze, hieronder uitleg over de meest gekozen soorten:

  • Transparante etiketten: mooi etiket als transparantie een belangrijke rol speelt, zoals een fles. Daarnaast is een transparant etiket bestendig tegen olie, water en chemicaliën.
  • Mat papier: als het product een wat chiquere uitstraling nodig heeft, is een etiket gemaakt van mat papier de beste keuze.
  • Hoogglans papier: wordt het meest gebruikt op flessen en producten.
  • Natuurpapier: als het product fijn moet ‘voelen’ en er klassiek uit moet zien. Wordt veelal gebruikt voor productverpakkingen.
  • Aluminium coated glanzend papier: dit papiersoort heeft er een glanzend laagje over. Het etiket valt meer op.

Al deze papiersoorten kunnen zelfklevend worden geproduceerd.

Wat is er mogelijk met een etiket?

Ergens een ‘etiket of label opplakken’ komt niet geheel uit de lucht vallen. Etiketten zien we overal. Met een etiket kun je de aandacht trekken van een bepaald product en ervoor zorgen dat er wordt over gegaan op actie. Wij krijgen veel aanvraag voor ontwerp en productie van etiketten. Hieronder een aantal voorbeelden waar een etiket goed voor kan worden gebruikt.

  • Flessen bedrukken met een etiket: een mooi etiket op een fles wijn of bier trekt aandacht en kan zorgen tot aankoop. Een etiket laten drukken op een fles (wijn/ bier) als attentie wordt veel gedaan en geeft het net de persoonlijke ‘touch’ die ontzettend kan worden gewaardeerd. Dit kan zowel voor de grote als kleine productie worden gedaan.
  • Etiketten op rol: een etiket met jouw ontwerp geeft net dat beetje extra op een envelop als je iets verstuurt. Het is snel en effectief. Voor de startende of kleine ondernemer is dit een goedkope en efficiënte methode.
  • Etiket op een attentie: maak het persoonlijk! Doordat de productie op kleine schaal kan worden uitgevoerd is het goed toepasbaar voor kleine producties / zakelijke attenties.
Madame Cocos 50mm rond
Madame Cocos