Foliedruk voor de chique touch

Premium digitaal drukwerk met foliedruk

Foliedruk voor de chique touch

You never get a second chance for a first impression. Foliedruk zorgt voor een opvallende eerste indruk. Foliedruk bestaat uit goud-, zilver- of koperkleurige folie. Met dit soort drukwerk krijgen de letters of symbolen op een kaart een andere lay- out dan de rest van het drukwerk.

Wat is foliedruk?

Foliedruk wordt pas aangebracht nadat het overige drukwerk is voltooid. Folie op de kaart drukken is een aparte drukgang. Er zijn twee manieren van foliedruk.

  • Traditionele diepdruk: tot een paar jaar geleden was er een soort metalen stempel nodig om folie op het drukwerk aan te brengen. Dit was een ‘preeg’ of ‘cliché’. Ieder ontwerp had een eigen cliché nodig, behoorlijk tijdroven en kostbaar. Diepdruk foliedruk ligt in de kaart gedrukt.
  • Digitale foliedruk: deze vorm van foliedruk ligt op de kaart, hierin zie je het verschil tussen digitaal en traditionele diepdruk. Net als bij de traditionele diepdruk wordt eerst het andere drukwerk gemaakt, voordat de foliedruk op de kaart wordt gedrukt. Voor dit proces is geen aparte preeg of cliché nodig, waardoor dit proces een stuk goedkoper is. Nadeel is dat fijne lijntjes met digitale foliedruk niet zo strak zijn als met de traditionele diepdruk.

Digitale foliedruk, wanneer kies je hiervoor?

Digitale foliedruk kan jouw ontwerp net dat extra geven wat nodig is om de boodschap in een zin te kunnen overbrengen. Digitale foliedruk is zeer geschikt voor kleinere oplages. Waar is digitale foliedruk geschikt voor?

  • ‘Safe the date’ kaarten. Jouw gasten weten in een opslag dat het gaat om een mooi feest en zien wanneer het ‘the day’ is.
  • Stem de foliedruk af op je trouwkaart, maak het tot een mooie set en bepaal samen met Sprintprint hoe je dit af wilt drukken.
  • Uitnodigingen. Breng de foliedruk aan op mooi dik en duurzaam papier en geef het luxe touch die jouw uitnodiging verdient. De uitnodiging geeft een eerste impressie van het feest waar iedereen voor uitgenodigd wilt worden.
  • Brochures, Sprintprint kan ook van foliedruk gebruik maken voor jouw exclusieve brochures.
  • Wenskaarten, wie wil er nu geen kaart ontvangen met een boodschap door foliedruk? Het oog wil ook wat!

Sprintprint maakt jouw boodschap persoonlijk door foliedruk

Sprintprint is toonaangevend als het gaat om drukwerk. Foliedruk geeft jouw drukwerk net dat beetje extra waardoor de print meer uit het oog springt. Foliedruk kunnen wij toepassen in:

  • Roségoud, goud, zilver en koper.
  • Holografisch
  • Opdikken UV lak.

Samen met onze ontwerpers kijken wij naar het beste ontwerp voor uw kaart of brochure. Informeer naar de opties en let your message shine!